top of page

RECIPES

Simple recipes that suit all levels of knowledge. Find a large part of the ingredients at LivsVinn to reduce food waste and make the meal cheaper!

Ugnsrostade tomater med fetaost

Påminner om ''Tiktok pastan'' som var trendig för en tid sedan. Här används istället vanliga tomater och lite fler kryddor. De ugnsrostade tomaterna passar lika bra till pasta som vid sidan av grillat kött eller fisk.

Äppelmos

Så här enkelt är det att skapa sitt egna äppelmos. Passar utmärkt när äpplen lämnat över eller om hösten gett en stor äppelskörd. Den står sig vanligen i 1-2 veckor i kylskåp eller upp till ett år i frysen.

Klassisk morotskaka

En klassisk morotskaka som passar alla tillfällen. Enkelt recept som gör den snabb att slänga ihop inför fikat eller kalaset.

Pasta med tomat, mozarella och basilika

En krämig pasta gjord på färska tomater, mozarella och basilika. Det positiva med rätter som dessa är att de lätt kan anpassas efter ingredienser som redan finns hemma.

Brödpudding med äpple och kanel

En perfekt efterrätt som går snabbt att slänga ihop med hjälp av bröd som håller på att bli gammalt. Ännu bättre passar den in om man råkar ha både äpplen och bröd som man inte vill slänga!

Hemgjorda skorpor

Har du brödskivor som lämnat över och som börjat torka en aning? Ingen fara, dessa passar utmärkt att göra egna skorpor av! Hamburgerbröd eller korvbröd bland andra är vanliga svinnprodukter och detta är ett sätt att ge dem nytt liv.

Omar cheesecake

En himmelsk cheesecake smaksatt med Omar godisar. Passar alla tillställningar och högtider eftersom den kan dekoreras som önskas.

Tonfiskpasta

Superenkelt recept som passar bra när pastarester lämnat över. Tonfiskröran för sig passar lika bra med pasta som på bröd och är godare att äta kall än varm. Den passar därför utmärkt att ta med på utflykter.

Ugnsrostade rotfrukter

Ett perfekt tillfälle att rensa kylskåpet på varor som lämnat över från andra rätter. Släng ihop det som hittas hemma och rosta i ugnen i 20-30 minuter.

Tomatsoppa

Enkel tomatsoppa gjord på lokala tomater från Närpes. Passar bra både som förrätt eller som en större måltid, beroende på hur den serveras.

Sallad med hemgjorda krutonger

En frisk sallad som toppas med egengjorda krutonger. Krutongerna ger krispighet åt salladen, samtidigt som ett eventuellt torkat bröd kan komma till användning.

Indisk äggcurry

En smakrik gryta gjord på ägg, lök och tomat samt massvis av kryddor som ger en fin smak. Kan ätas som sådan eller tillsammans med till exempel ris eller en sallad.

More recipes coming soon! 

bottom of page