Ingredienser
(9)
5 skivor valfritt bröd (gärna vitt)
3 ägg
3 dl mjölk
3 äpplen
2 msk socker
2 msk farinsocker
2 tsk kanel
2 tsk malen kardemumma
1,5 msk smör
Brödpudding med äpple och kanel
Brödpudding är ett gammalt recept som behöver återinföras i våra hem. En perfekt efterrätt som går snabbt att slänga ihop med hjälp av bröd som håller på att bli gammalt. Ännu bättre passar den om man råkar ha både äpplen och bröd som man inte vill slänga! Denna variant påminner om en blandning mellan fattiga riddare och äppelpaj.
Tid: 15 minuter + 30 min i ugn | 6 portioner
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
1. Börja med att dela brödskivorna i mindre bitar och strö ut i en ugnsform.
2. Skala och skär äpplen i skivor. Stek dem tillsammans med smör, socker och kanel tills de mjuknat en aning. Ta av dem från värmen.
3. Vispa ihop ägg, mjölk, kardemumma och farinsocker och häll smeten över brödbitarna.
4. Blanda nu ut de stekta äppelskivorna jämnt i formen. Grädda cirka 30 minuter i mitten av ugnen. Servera gärna med vaniljkräm.
Dela brödskivorna i mindre bitar och strö ut i en ugnsform.
Stek de skurna äppelbitarna tillsammans med smör, socker och kanel tills de mjuknat en aning. Ta sedan av från värmen.
Vispa ihop ägg, mjölk, kardemumma och farinsocker och häll smeten över brödbitarna.
Blanda nu ut de stekta äppelskivorna jämnt i formen. Grädda cirka 30 minuter i mitten av ugnen. Servera gärna med vaniljkräm.
Njut!