DSC_1128.2.jpg

Ingredienser

(8)

Pasta av valfri sort

2 burkar tonfisk i vatten

2 ägg  

0,5 rödlök

1 msk majonäs

En halv kruka dill 

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar 

Tonfiskpasta

Superenkelt recept som passar bra när pastarester lämnat över. Tonfiskröran för sig passar lika bra med pasta som på bröd och är godare att äta kall än varm. Den passar därför utmärkt att ta med på utflykter. 

Tid: 20 minuter    |    4 portioner

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna. Koka äggen tills hårdkokta.

2. Hacka rödlöken fint och hacka dillen lite lätt. Blanda därefter rödlök, dill, tonfisk och majonäs. 

3. När pastan och äggen är kokta, hacka äggen i små bitar och blanda samman allting i en skål och servera!

En lätt lunch när tiden tryter. Denna röra passar även bra till snittar och läggs då i en tunnbrödsrulle för att sedan skära till lämpliga bitar. Om tacoplättar lämnat över från helgens tacokväll passar den lika bra där tillsammans med lite sallad och gurka.

Enkelt men mångsidigt recept!

DSC_1112.2.jpg

Koka pastan enligt anvisningarna. Koka samtidigt äggen tills hårdkokta.

DSC_1107.2.jpg
DSC_1109.2.jpg

Hacka rödlöken fint och hacka dillen lite lätt. Blanda därefter rödlök, dill, tonfisk och majonäs. 

DSC_1117.2.jpg

När pastan och äggen är kokta, hacka äggen i små bitar och blanda samman allting i en skål och servera!

DSC_1118.2.jpg

Njut!