top of page
DSC_1090-2.jpg

Ingredienser

(9)

300 g potatis 

300 g batat

4 msk olivolja 

0,5 rödlök

5 cm purjolök

En knippe färsk basilika

2 morötter

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar 

Ugnsrostade rotfrukter

Ett perfekt tillfälle att rensa kylskåpet på varor som lämnat över från andra rätter. Släng ihop det som hittas hemma och rosta i ugnen i 20-30 minuter. Detta recept följer det som fanns hemma och blev en fin rätt som skulle passa extra bra en varm sommardag.

Tid: 35 minuter    |    4 portioner

Gör så här

Lägg ugnen på 200 grader.

1. Skär potatis, batat och morot i tärningar. Hacka rödlök och purjolök. Blanda samman allt i en ugnsplåt.

2. Häll över olivolja, salt och peppar och blanda samman.

3. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills potatisarna fått lite färg. Strö över lite färsk basilika.

Kan serveras med till exempel en bit stekt eller grillad kyckling eller halloumi.

DSC_1070.jpg

Skär potatis, batat och morot i tärningar. Hacka rödlök och purjolök. Blanda samman allt i en ugnsplåt.

DSC_1074.jpg

Häll över olivolja, salt och peppar och blanda samman.

DSC_1080.jpg

Rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills potatisarna fått lite färg. Strö över lite färsk basilika.

DSC_1090-2.jpg

Kan serveras med till exempel en bit stekt eller grillad kyckling eller halloumi.

Njut!

bottom of page