Ingredienser
(9)
300 g potatis
300 g batat
4 msk olivolja
0,5 rödlök
5 cm purjolök
En knippe färsk basilika
2 morötter
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Ugnsrostade rotfrukter
Ett perfekt tillfälle att rensa kylskåpet på varor som lämnat över från andra rätter. Släng ihop det som hittas hemma och rosta i ugnen i 20-30 minuter. Detta recept följer det som fanns hemma och blev en fin rätt som skulle passa extra bra en varm sommardag.
Tid: 35 minuter | 4 portioner
Gör så här
Lägg ugnen på 200 grader.
1. Skär potatis, batat och morot i tärningar. Hacka rödlök och purjolök. Blanda samman allt i en ugnsplåt.
2. Häll över olivolja, salt och peppar och blanda samman.
3. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills potatisarna fått lite färg. Strö över lite färsk basilika.
Kan serveras med till exempel en bit stekt eller grillad kyckling eller halloumi.
Skär potatis, batat och morot i tärningar. Hacka rödlök och purjolök. Blanda samman allt i en ugnsplåt.
Häll över olivolja, salt och peppar och blanda samman.
Rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills potatisarna fått lite färg. Strö över lite färsk basilika.
Kan serveras med till exempel en bit stekt eller grillad kyckling eller halloumi.
Njut!