Ingredienser (8)
2 msk olivolja
6 tomater
1 hel vitlök
150 g fetaost
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk basilika
Ugnsrostade tomater med fetaost
Påminner om ''Tiktok pastan'' som var trendig för en tid sedan. Här används istället vanliga tomater och lite fler kryddor. De ugnsrostade tomaterna passar lika bra till pasta som vid sidan av grillat kött eller fisk.
Tid: 20 min | 2 portioner
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
1. Häll en del av olivoljan i en ugnsform. Dela vitlöken på mitten och placera i formen, halvera även tomaterna och lägg ut dem i formen.
2. Dela fetaosten i mindre bitar och placera ut i formen bland resten av ingredienserna. Häll över lite olivolja. Strö därefter salt, svartpeppar, basilika och timjan över alla ingredienser.
3. Rosta i ugn i cirka 20 minuter, eller tills tomaterna börjat få lite färg.
Serveringsförslag: Servera till exempel med kokt pasta som sådan. Det passar även bra att ha vid sidan av grillad mat eller stekt fisk.
Häll en del olivolja i en ugnsform, skär till ingredienserna och placera ut i formen. Häll därefter även lite olivolja över ingredienserna, samt salt, svartpeppar, basilika och timjan. Rosta därefter i ugn i cirka 20 minuter.
Njut!