top of page
DSC_1398.jpg

Ingredienser

(9)

Pasta (valfri sort)

75 g creme fraiche 

3 vitlöksklyftor 

100 g mozarella

3 tomater 

1 msk oregano

0,5 kruka färsk basilika

1 msk honung

Salt 

Peppar 

Pasta med tomat, mozarella och basilika

En krämig pasta gjord på färska tomater, mozarella och basilika. Det positiva med rätter som denna är att de lätt kan anpassas efter ingredienser som redan finns hemma. Detta är en variant att utgå från.

Tid: 20 minuter  |    4 portioner

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull, koka upp på medelhög värme och tillsätt sedan pressad vitlök, oregano och honung. Låt småputtra så länge pastan kokar.

3. Tillsätt efter en stund även creme fraiche, färsk basilika och smaka av med salt och peppar. 

 

4. Skär mozarellan i mindre bitar och tillsätt nu mozarellan och den kokta pastan med resten av ingredienserna och rör runt tills mozarellan börjat smälta. Servera toppat med färsk basilika.

DSC_1363.jpg

Börja med att koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär därefter tomaterna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull, koka upp på medelhög värme och tillsätt sedan pressad vitlök, oregano och honung. Låt småputtra så länge pastan kokar.

DSC_1370.jpg

Tillsätt sedan creme fraiche, färsk basilika och smaka av med salt och peppar. Rör om och tillsätt slutligen pastan och mozarellan och rör runt tills mozarellan börjat smälta. Servera toppat med färsk basilika.

Njut!

bottom of page