DSC_1277.jpg

Ingredienser

(5)

Några skivor valfritt bröd

50 g smör

1 tsk malen kardemumma

1,5 tsk kanel 

1-2 msk socker (valfritt)

Hemgjorda skorpor

Har du brödskivor som lämnat över och som börjat torka en aning? Ingen fara, dessa passar utmärkt att göra egna skorpor av! Hamburgerbröd eller korvbröd bland andra är vanliga svinnprodukter och detta är ett sätt att ge dem nytt liv.

Tid: 10 minuter + 1h i ugn  |    4 portioner

Gör så här

Lägg ugnen på 175 grader.

1. Smält smöret och rör ner kardemumma, kanel och socker. De blir goda även utan socker, men sockret gör dem lite mer passande som fika.

2. Lägg ut brödskivorna på en ugnsplåt och pensla nu det smälta smöret över dem.

3. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter och lägg sedan av ugnen, men låt brödskivorna ligga kvar tills ugnen kallnat eller åtminstone 1 timme. 

DSC_1263.jpg

Smält smöret och rör ner kardemumma, kanel och socker.

DSC_1266.jpg

Placera ut brödskivorna på en ugnsplåt och pensla dem med smöret.

DSC_1268.jpg

Rosta i ugnen i cirka 15 minuter och lägg av ugnen, men låt brödskivorna ligga kvar i ugnen tills ugnen kallnat eller åtminstone 1 timme.

Njut!