Ingredienser
(13)
5 ägg
2 msk rapsolja
1,5 gul lök
2 klyftor vitlök
1 cm ingefära
0,5 dl färsk koriander
2,5 dl vatten
4 normalstora tomater (2,5dl skurna i bitar)
2 tsk salt
1 tsk malen koriander
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry hot chili
Indisk äggcurry
En smakrik gryta gjord på ägg, lök och tomat samt massvis av kryddor som ger en fin smak. Kan ätas som sådan eller tillsammans med till exempel ris eller en sallad.
Tid: 25 minuter | 2 portioner
Gör så här
1. Börja med att koka äggen i cirka 6-7 minuter, skala dem sedan. Under tiden som äggen kokas kan lök och tomat hackas.
2. Rör ihop salt, curry hot chili och gurkmeja i en liten skål och marinera sedan de kokta äggen i denna kryddblandning.
3. Stek de marinerade äggen i en stekpanna tillsammans med lite olja tills de fått en krispig gyllenbrun färg. Plocka sedan bort äggen från stekpannan.
4. Tillsätt nu hackad lök, pressad vitlök, riven ingefära och malen koriander i stekpannan och stek tills löken fått lite färg. Tillsätt sedan vatten vatten och låt koka upp.
5. Tillsätt nu de skurna tomaterna och låt koka i 10 minuter, under lock för att bevara vätskan men önskar man minska vätskenivån kokas det utan lock.
6. Tillsätt nu garam masala och rör om.
7. Nu läggs äggen ner i grytan och det hela toppas med färsk koriander.
Klart! En smakrik gryta som kan serveras med en portion kokt ris eller en färsk sallad.
Koka äggen i 6-7 minuter och skär till lök och tomat under tiden. Skala sedan äggen och marinera dem i salt, curry hot chili och gurkmeja.
Stek de marinerade äggen i lite olja i ett par minuter tills de fått en gyllenbrun yta.
Plocka bort de stekta äggen tills vidare och tillsätt istället hackad lök, vitlök, ingefära och malen koriander och stek tills löken fått lite färg.
Tillsätt nu vatten och tomat och låt koka i 10 minuter. Därefter tillsätts garam masala.
Nu läggs även äggen ner i grytan och det hela toppas med färsk koriander.
Njut!