Ingredienser
(6 + 3)
Sallad:
Salladsblad
0,5 gurka
2 tomater
0,5 rödlök
150 gram fetaost
400 gram kyckling
Krutonger:
3-4 skivor bröd
2 msk smör
1 tsk salt
Sallad med egengjorda krutonger
En frisk sallad som toppas med egengjorda krutonger. Krutongerna ger krispighet åt salladen, samtidigt som ett eventuellt torkat bröd kan komma till användning och slipper därför slängas.
Tid: 20 minuter | 4 portioner
Gör så här
Hacka till salladen de valfria ingredienserna och blanda samman. I detta recept användes: sallad, tomat, gurka, persilja, rödlök, fetaost och stekt kyckling som toppats med krutonger.
Krutongerna görs så här:
1. Välj gärna ett ljust bröd som håller på att bli gammalt men som ännu är ätbart.
2. Skär brödskivorna i små tärningar och hetta upp smör i en stekpanna.
3. När smöret smält - tillsätt brödtärningarna och stek på hög värme, tillsätt gärna lite salt.
4. När brödtärningarna fått en gyllenbrun färg hälls de över på ett papper, lägg också ett papper ovanpå så överflödigt fett kan torkas upp.
5. Låt nu krutongerna vila i ett par minuter och njut sedan av de goda krutongerna till exempel på en frisk sallad, men de passar minst lika bra till en soppa!
Skär brödskivorna i tärningar.
Hetta upp smör och tillsätt brödbitarna, stek på hög värme.
Stek brödbitarna tills de fått en fin bränd yta.
Låt nu krutongerna vila en stund mellan två bitar papper så att överflödigt fett sugs upp. Servera efter ett par minuter tillsammans med en sallad eller på en soppa.
Njut!