DSC_0236_edited_edited.jpg

Ingredienser

(6 + 3)

Sallad:

Salladsblad

0,5 gurka 

2 tomater 

0,5 rödlök 

150 gram fetaost

400 gram kyckling

Krutonger: 

 

3-4 skivor bröd

2 msk smör

1 tsk salt

Sallad med egengjorda krutonger

En frisk sallad som toppas med egengjorda krutonger. Krutongerna ger krispighet åt salladen, samtidigt som ett eventuellt torkat bröd kan komma till användning och slipper därför slängas.

Tid: 20 minuter    |    4 portioner

Gör så här

Hacka till salladen de valfria ingredienserna och blanda samman. I detta recept användes: sallad, tomat, gurka, persilja, rödlök, fetaost och stekt kyckling som toppats med krutonger.

Krutongerna görs så här: 

1. Välj gärna ett ljust bröd som håller på att bli gammalt men som ännu är ätbart.

2. Skär brödskivorna i små tärningar och hetta upp smör i en stekpanna.

3. När smöret smält - tillsätt brödtärningarna och stek på hög värme, tillsätt gärna lite salt.

4. När brödtärningarna fått en gyllenbrun färg hälls de över på ett papper, lägg också ett papper ovanpå så överflödigt fett kan torkas upp.

5. Låt nu krutongerna vila i ett par minuter och njut sedan av de goda krutongerna till exempel på en frisk sallad, men de passar minst lika bra till en soppa!

DSC_0181.2.jpg

Skär brödskivorna i tärningar.

DSC_0192.2.jpg

Hetta upp smör och tillsätt brödbitarna, stek på hög värme.

DSC_0198.2.jpg

Stek brödbitarna tills de fått en fin bränd yta. 

DSC_0200.jpg

Låt nu krutongerna vila en stund mellan två bitar papper så att överflödigt fett sugs upp. Servera efter ett par minuter tillsammans med en sallad eller på en soppa.

Njut!