DSC_0157-2_edited.jpg

Ingredienser

(7)

1 kg tomat

1 st gul lök

2 klyftor vitlök

1 dl vatten

1 dl matlagningsgrädde

1 krm svartpeppar

1 tsk salt

Tomatsoppa gjord på tomater från Närpes

Enkel tomatsoppa gjord på lokala tomater från Närpes. Passar bra både som förrätt eller som en större måltid, beroende på hur den serveras.

Tid: 30 minuter    |    4 portioner

Gör så här

1. Hacka gul- och vitlök fint. Smält lite smör i en kastrull.

2. Tillsätt både gul- och vitlök i kastrullen och stek ett par minuter tills löken får en lätt färg. 

3. Skär tomaterna i mindre bitar.

4. Tillsätt vatten, svartpeppar och de skurna tomatbitarna. Koka upp och sänk sedan värmen, det ska koka lugnt. Låt tomaterna koka i cirka 20 minuter under lock och se till att tomaterna håller sig under vattenytan.

5. Smaka av, tillsätt salt & peppar enligt behag. Därefter kan soppan med fördel mixas för att bli så slät och fin som möjligt.

6. Avsluta med att tillsätta matlagningsgrädde och rör om.

Soppan kan serveras med en klick creme fraiche och ett gott bröd vid sidan av.

DSC_0128.2.jpg

Hacka och stek den gula löken tillsammans med vitlök och smält smör.

DSC_0133..jpg

Hacka tomaterna och tillsätt dem i kastrullen tillsammans med vatten och kryddor.

DSC_0134.2.jpg

Låt koka under lock i cirka 20 minuter för att sedan mixa soppan så den blir slät och fin. Tillsätt matlagningsgrädde och smaka av.

DSC_0157-2_edited.jpg

Servera med en klick creme fraiche och ett gott bröd för att göra måltiden mer mättande.

Njut!