DSC_0952.2.jpg

Ingredienser

(12)

300 g vermicelli spagetti 

400 g maletkött

1,5 gul lök

1-2 msk rapsolja

1 burk krossad tomat, gärna med örter

1 dl soltorkad tomat

2 dl fetaost tärningar

2 dl matlagningsgrädde

1 köttbuljong

2 dl riven ost

2 krm Svartpeppar

2 krm Paprikapulver

2 krm Basilika

Spagettigryta

Enkel vardagsmat som går snabbt att slänga ihop. Gjord på bland annat god vermicelli pasta, malet kött och ost.

Tid: 15 + 20 minuter (35 min)    |    4-6 portioner

Gör så här

Sätt ugnen på 240 grader.

1. Koka pastan enligt anvisningarna, cirka 4-5 min.

2. Hacka lök och stek i en oljad stekpanna tills löken fått lite färg.

3. Bryn nu köttfärsen tills genomstekt.

4. Tillsätt krossad tomat, soltorkad tomat, svartpeppar, paprikapulver och basilika. Häll även ner 2-3 dl vatten och en köttbuljong. Låt koka i ett par minuter.

5. Ta av köttsåsen från värmen och tillsätt därefter matlagningsgrädde och fetaost kuber och rör om försiktigt.

6. Rör ner den kokta pastan i såsen. Häll över i en smord ugnsform och toppa med riven ost. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills ytan fått lite färg. 

DSC_0863,2.jpg

Koka pastan enligt anvisningarna.

DSC_0851.2.jpg

Stek hackad lök i olja tills gyllenbrun.

DSC_0888.2.jpg

Stek malet kött tills genomstekt och tillsätt sedan krossad tomat, soltorkade tomater, svartpeppar, paprikapulver och basilika. Tillsätt sedan vatten och köttbuljong och låt koka ett par minuter. 

DSC_0896.2.jpg

Rör nu ner matlagningsgrädde och fetaostkuber och blanda försiktigt.

DSC_0906.2.jpg

Rör nu ner den kokta pastan och blanda väl.

DSC_0909.2.jpg

Rör ner blandningen i en smord ugnsform och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills ytan fått en fin färg.

DSC_0952.2.jpg

Njut!