Fira en hållbar jul

Snart har halva december gått och snart knackar julafton på dörren. Många upplever julen som en stressfull period då konsumtion och därmed utgifterna ökar markant. Julklappar, pynt och julmat ska inhandlas och det ska ofta handlas ordentligt. Ofta handlar det inte om att köpa julklappar som mottagaren egentligen behöver utan man köper något för att ha något att ge.


Hållbarhetstrenden har också visat sig i julsammanhang. Allt mer människor blir medvetna om den konsumtionshets som förekommer kring jul och många vill försöka minska på denna. Konsumtion och hållbarhet är inte varandras motsatser, konsumtion är en del av det ekonomiska samhället. Däremot är vi tvungna att konsumera mera medvetet och tänka på vad och hur mycket vi konsumerar.


Varför inte utmana dig själv i år och fundera ett steg längre innan du köper julklappar till dina nära och kära? Vad skulle hen behöva? Vad har hen nytta av? Finns det något som hen behöver lite längre fram i tiden? Fråga gärna om hen behöver något speciellt.


En julklapp med baktanke uppskattas mer av mottagaren.

Det är tanken som räknas.Tips för en hållbarare jul:

  1. Ge bort en tjänst istället för en sak. Massage, biobiljetter, städning...

  2. Ge ett presentkort så mottagaren får köpa det hen behöver.

  3. Ge bort en hållbar julklapp. Det blir mer och mer trendigt att köpa hållbara produkter.

  4. Gör eget julpynt av det du har hemma och naturen.

  5. Tänk igenom menyn. Hur många blir vi? Ta vara på julmatsresterna (kommer lägga upp recepttips här på bloggen)

  6. Ta hand om dig själv och ditt välbefinnande. Gör något du mår bra av!


På LivsVinn hittar du många hållbara produkter som du kan köpa åt dina vänner eller familjemedlemmar, eller varför inte som "gå bort" present?Kom ihåg!

Julen handlar inte om att allting ska vara perfekt. Det handlar inte om vilka paket som ligger under granen. Utan det viktiga är vem du delar den med.


Linnea


111 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 VECKOR