Ingredienser
(4)
1 kg äppel
0,5 dl vatten
5 dl socker
1 tsk kanel
Äppelmos
Så här enkelt är det att skapa sitt egna äppelmos. Passar utmärkt när äpplen lämnat över eller om hösten gett en stor äppelskörd. Den står sig vanligen i 1-2 veckor i kylskåp eller upp till ett år i frysen.
Tid: 20 min | 4 portioner
Gör så här
1. Skala alla äpplen och skär dem i mindre bitar.
2. Häll över äppelbitarna i en kastrull och häll över vattnet. Låt koka upp på låg värme.
3. När äpplena börjat mjukna, tillsätt socker och kanel. Rör runt väl och låt koka upp igen.
4. Ta de kokta äpplena från värmen och mixa med en stavmixer till önskat resultat. Klart!
Serveringsförslag: Servera till exempel på plättar eller ha som fyllning i muffins. Passar även bra till glass!
Skala alla äpplen och skär dem i mindre bitar.
Häll över äppelbitarna i en kastrull och häll över vattnet. Låt koka upp på låg värme. När äpplena börjat mjukna, tillsätt socker och kanel. Rör runt väl och låt koka upp igen.
Ta de kokta äpplena från värmen och mixa med en stavmixer till önskat resultat. Klart!
Njut!